Dracht Pari

7 weken is Pari nu…..En er is niets nieuws te melden, het enige wat de pups nu doen is groeien groeien en nog eens groeien…..!                  Door de groei komt er steeds minder plaats in de buik, waardoor de maag in de verdrukking komt…ze krijgt nu 4x per dag eten…we voelen al lichte bewegingen in haar buikje…vanaf de 57 ste dag (26 mei) kunnen de pups zonder problemen geboren worden…dit is eind van de volgende week…maar liever dat ze mooi haar 63 dagen voldraagt 

 DSC0053

Nu is Pari 6 weken

Van 5 tot 6 weken…..Na 6 weken heeft de foetus het uiterlijk van een miniatuur hondje. De foetus weegt nu ongeveer 6 gr en is 45 mm groot.

Harttoontjes kunnen nu met een stethoscoop beluisterd worden….Huidskleur haar, nagels en oogleden zijn te onderscheiden. Het skelet is zichtbaar op een röntgenfoto (doen we dit keer niet) de schedeltjes kunnen worden gevoeld. Vanaf dit moment tot aan de geboorte is groeien het enige wat de foetus doet. Hij is voor zijn voeding afhankelijk van de placenta en zijn longen zijn nog niet klaar.

 DSC0014
 DSC0021

Pari is nu in haar 5 de week

In deze week groeit de foetus van 18 mm naar 30 mm De ontwikkeling van de organen loopt nu op zijn einde en de foetussen zijn nu minder vatbaar voor invloeden van buiten. De foetussen gaan nu meer op een pup lijken en tanden, snorharen en nagels nu volop in ontwikkeling. Ook is het geslacht van af nu bepaald (jammer niet op de echo te zien) De ogen die voorheen gesloten waren sluiten zich nu en de huidskleur begint zich te ontwikkelen. Het gewicht van de teef gaat nu toenemen (bij Pari al beetje zichtbaar) en de puppen gaan zich draaien.

Hier dan de eerste beelden…..wij hebben een prachtig echo mogen zien, met 9 vruchtjes waar in telkens heel duidelijk een hartje klopte….❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Wij duimen dan ook voor 9 gezonde pupjes.

Pari

Pari begint aan haar 4de week……De ontwikkeling van de ogen en de rugwervel….het hoofdje krijgt vorm. De foetussen zijn inmiddels gelijkmatig in beide baarmoederhoorns verdeeld. De foetus groei nu van 5-10 tot 14-15 mm..Aan het eind van de week ze zo groot als een walnoot. De foetus is nu erg kwetsbaar. Aan het eind van de week gaan de melkklieren van Pari zich ontwikkelen….dinsdag 29 april is de echo het s’middags.

2 weken geleden werd Pari gedekt….hier een heel klein bewijsje….er vormt zich iets meer om de tepel….maar nog steeds moeten we afwachten tot 29 april…pffff duurt dat lang……voor we zeker weten.

De derde week….De 19 de dag kapselen de embyo’s zich in de baarmoederwand. Ongeveer rond de 20 ste dagkan de hond een beetje misselijk voelen en niet ete als gevolg van hormonen en spanning rond de baarmoeder.

 DSC0011 (1)

Pari is veel aanhankelijker, en heeft geen zin in trainen…dan gaat ze op haar rug liggen….zo van baasje, nu heb ik zwangerschap verlof…maar verder is er nog helemaal niets te zien aan haar.

De 2de week

Het Embryo gaat nu de baarmoeder binnen, in deze week hechten de embryo’s zich aan de baarmoederwand vast. Natuurlijke chemicaliën zorgen ervoor dat de embryo’s gelijkmatig langs de twee baarmoederhoorns verdeeld worden zodat elke foetus gelijke kansen heeft. In deze periode delen de embryocellen zich op in cellen die nodig zijn om een lichaam te vormen. Het embryo is 4 vellig bij het begin van de weeken tegen het eind 64 cellig. Na twee wekenis de foetus minuscuul maar hij heeft een hoofd, ruggengraat, stompjes voor ledenmaten en staartje. Hij wordt gevoed door de doorzak en is in deze fase erg kwetsbaar, als de moeder nu ziek wordt en medicijnen krijgt kan de foetus ernstig beschadigd worden.

 DSC0020

Pari krijgt 29 april om 14.00 uur haar echo….wij zijn nieuwsgierig…!!

Eerste week

De bevruchting vindt plaats in de eileiders die de baarmoeder met de eierstokken verbindt. De baarmoeder van de hond bestaat uit twee lange gekronkelde buizen die baarmoederhoorns genoemd worden en met een gemeenschappelijk uiteinde naar de schede. De bevruchte eicellen verplaatsen zich naar de baarmoederhals en migreren door de eileiders naar de baarmoederhoorns. De embryo’s zijn vrij resistent tegen invloeden van buiten.

            29 en 30 maart hebben Padi en Pari een date gehad.

56184346 2259420694345286 7449654400210960384 n