De La Champ de Feu

“Sinds 2005 fokken wij dit ras.

Toen in 2002 Bo bij ons kwam, onze eerste hond, een Flatcoated Retriever, genoten wij zo van haar dat het voor ons duidelijk was,  we wilden er heel graag nog een flatcoat bij. Omdat onze Bo de bruine kleur had, “liverkleurig”, en wij wisten dat die niet zo vaak gefokt werden, wilden we niet op toeval wachten. We besloten zelf een nestje te nemen.”

“Nadat we ons gingen verdiepen in wat en hoe, zorgden wij ervoor dat Bo al haar gezondheidsonderzoeken kreeg en show liep en haar jachtdiploma haalde.

Toen kwam het volgende: een reu. Dat was niet zo heel makkelijk. Het moest een verantwoorde combinatie zijn. Gelukkig kregen we hulp van een fokster met veel ervaring. Op de fokdag zagen we een prachtige reu met zijn jonkies.”

“Zo ontstond een hobby die ons tot op de dag van vandaag veel vreugde, zorgen, verdriet, liefde en vooral veel vrienden en ervaring heeft opgeleverd.”

De tijd van overvolle wachtlijsten is nu voorbij. We nemen iets minder nestjes maar hopen nog vele jaren van deze hobby en onze honden te mogen genieten.Site gemaakt door Carla Willems Toussaint    10 juni 2024